Tuesday, December 22, 2015

Sejak Kebelakangan ini

Ohh...
Lamanya tak tulis kat sinikan..
Hahaha!

Lepas raya haji sehinggalah ke hari ini..
aku banyak tertumpu kearah karier fotografi aku dan keluarga..
agak kuranglah nak berjumpa dengan kawan sebab masa habis kat situ
Maaflah kawan-kawan.. keutamaan diberikan pada keluarga dahulu..

Ohye.. Sejak kebelakangan ini. kekerapan gastrik menjadi-jadi..
kemungkinan juga tidak cukup rehat..
penat.. ulang alik kerja...

tapi sempat juga untuk promosi 2016,,
hahaha jom tengok jap




ok.. meh terperincikan lagi...

"WOW!!!! PROMO 2016!!!"
Open for booking 2016 RM1500!! Nikah & sanding
1 Custom Album 10x12 22 pages
1 frame 16x24
Softcopy Unlimited
free outdoor

019-6923671 (Hakim) Call | SMS | Whatsapp
tuanhakimpicture@gmail.com (Email)
Jom Follow :
FB : Tuan Hakim Picture

IG: @tuanhakimpicture84
@tuanhakimpicture84
@tuanhakimpicture84
@tuanhakimpicture84
Blog:http//tuanhakimpicture.blogspot.com

kan.!! senang citer.. Pakej Perkahwinan!

Monday, October 12, 2015

TERIMA KASIH SEMUA!

 ALHAMDULILLAH

Akhirnya dapat jua aku membuka page untuk meneruskan perjuangan...
terima kasih kepada semua yang menyokong
sama ada secara nyata atau tidak ...

Terima kasih semua



Monday, September 28, 2015

Akhirnya.. Ini yang aku pilih...




Akhirnya... Bergerak je lah apa yang dibuat...
aku suka dengan apa yang aku buat...
aku malas nak fikir apa yang orang fikir tentang aku..
hahhahah!!!

Banyak telah dipelajari sejak kebelakangan ini..
Dalam Perniagaan tak semestinya power marketing je..
Malah keseluruhan pemahaman yang berkaitan bidang perlu ditambah 
dalam diri..

Akhirnya.. Aku memilih juga Tuan Hakim Picture sebagai penggerak pemaju
fotografi sekarang..
Pemacu masa depan dan meningkatkan ekonomi hidup..
Yang lepas.. terlepas.. selepas.. terus menjadi kekuatan..

Akhirnya... Semua sekeliling yang ada.. perlu diharga.. yang membantu di hargai.. yang dibantu wajib dinasihati,,,

Akhirnya... Terus dan terus...

Tuesday, September 8, 2015

Akhirnya... aku promosi juga kat sini

Pada ketika ini...
kita perluaskan lagi pasaran yang ada,,,,

Tuesday, August 4, 2015

Jamuan Hari Raya Aidilfitri Bahagian Khidmat Pengurusan JPBDSM

Alhamdulillah...
Ada rezeki untuk hari ini.. betapa beruntungnya aku pada hari ni..
kalau dikira-kira banyak gak lauk ni.. hahahha~!!! 
sesungguhnya rezeki itu datang daripada Allah S.W.T

hahah~!! jom tengok gambar-gambar ini




Make a Difference

We are all gifted with a unique set of skills and abilities. With those abilities we can make extra-ordinary things happen in the world around us, or not.

It is completely up to you whether you want your life to make a difference and what difference you want your life to make.

Many people set lofty goals for their lives and want to be remembered as visionaries, they want to change and save the world.

Others want to be remembered as the kind man or women down the street who always helped and always listened if you needed help.

Who do you think is the better person?

The one who changes the world or the one who saves the individual?

Do what not have to do incredible things; just being there for the people around you can save someone from a meaningless life and help them lead the life they were meant to live.

Small things matter

Changing the life of another person is an incredible feeling and it is completely within your grasp. You can do this by deciding to become a mentor for a young ambitious person. You can help them avoid the mistakes you have made and help them learn from the ones they will inevitably make themselves.

Fight for someone's rights

You will often see someone get treated unfairly. It happens both professionally and socially, individuals who deserve recognition do not get it.

By taking up the fight and making sure others get what they deserve and earned you will be a true hero. You will make a lasting impact on their lives and you will be rewarded with love and help in the future when you are in need.

The law of karma says that whatever you do you will get back three fold, helping others is therefore a selfish act, but still a good act, one that you should do without fear, with love and with the knowledge that you will one day be rewarded.

Go the distance

Compromise is the enemy of long term commitment, if you have committed to helping someone by being their mentor or by fighting for their rights, doesn't stop half way. Go the distance and see it through. Make sure something happens so all your work doesn't end up as only talk.

Conclusion

In truth we might all be here to help each other, we might all be a part of a machine that fosters cooperation, or were not. We might just be here to make the best of the situation for ourselves.

In any case, helping others brings happiness and prosperity into your own life, so for whatever reason you chose to help others, it will always help you in return.

The difference between stopping half way and finishing isn't much in terms of the work you put in, but worlds apart in the difference for the individual you are helping. 
 
Artikel yang diambil daripada web http://articles.wishbowl.org/self-improvement-article-22.html

Thursday, July 30, 2015

Bismillahirrahmanirrahim.. Promosi Baru


Alhamdulillah... Satu lagi promosi telah dilancarkan
bagi mereka-mereka yang inginkan Sesi fotografi untuk adik-adik yang masih
sekolah tadika
dapatkan pakej fotografi dengan menghubungi nombor yang tertera
seperti iklan diatas..

Semoga perjalanan fotografi kali ini dirahmati diberkati dan dipermudahkan 
perjalanan segala urusan

Wednesday, July 29, 2015

yeahh!!! dapat gak!

hahah! saje je bagi tau kat korang...
aku dah dapat kamera yang aku idamkan untuk 
bekerja lebih pantas!

Monday, July 13, 2015

Selamat Hari lahir Adawiyah .. (versi lewat ucapan)

haiii..... apa khabar,,,

12 Julai 2015.. maka genap la 1 tahun umur anak dara saya yang comel ni,. Nur Adawiyah..
semoga menjadi anak yang solehah dan taat ibu bapa.. dengan kepandaian memanjat dan berjalan dengan laju.. senyum dia sengih dia.. menjadikan ayah rindu dengan anak ayah ini .. semoga ulangtahun ini diberkati oleh Allah SWT

Friday, June 26, 2015

Salam Ramadhan... puasa 2015

Nampakkan.. aku lewat ucapkan selamat berpuasa kat semua orang.. alahai.. busy sesangat la sangat.. di kesempatan ini.. saya mengucapkan selamat berpuasa kepada muslimin muslimat.. jalani puasa dengan penuh keim

anan dan ketaqwaan.. insyaallah.. Allah swt memberi segala kemuliaan kepada anda semua..

berjimat cermatlah tahun ini...
senyum-senyum menunggu syawal yang bakal tiba..

Tuesday, June 16, 2015

Wow! Jalan-jalan Perak! Taiping - Kuala Kangsar

haishh.. berkesempatan nak menaip blog ini..
hahha.. jom tengok apa yang telah terjadi...

yeahhh!! 1/6/2015.. kami sampai la ke Hotel Legend Inn, Taiping Perak,, wow!! seronok anak-anak aku ni.. termasuk la isteri aku sekali... Makan Pagi di sediakan. yang lain makan kat luar...

kemain lagi la senyum-senyum... hahhah! syokk...

jom tengok kemana lagi...



Yeahh!! muzium perak..
ni baru gambar luaran je.. lepas ni tengok kat dalam lak..
terbaik la... rasa best gi sana...



tengok tu ibu.. apa tu.. dengan adik-adik sekali tertanya-tanya...
memang kelas laa muzium.. 

Dalam perjalanan ini juga.. saya berkesempatan untuk berjumpa sahabat yang berada di Taiping..
singgah makan kat Asam Pedas, Taiping.. memang best la....
Terima kasih Akram.. belanja kami sekeluarga.... 

Mee Udang Mak Jah...
yeahh!!


kan kan kan.... mee udang tu kan... yang si comel ayah ni menangis lak.. hahah!!

JOM KUALA KANGSAR!!







Tercapai jugak impian bercuti.. membawa anak dan isteri berjalan-jalan...
wahh memang seronok.. berapa banyak abih?? jangan citer la.. tu semua ada jalan dan rezekinya