Tuesday, March 31, 2009

2 Mei, 6 Mei, 9 Mei dan 10 Mei... Tarikh tumpuan 2009

Apa kene mengena dengan tarikh tu....
tengah pening fikirkan tarikh tu....

aku nak exam la...
ahhaha... pening-pening sungguh...
kengkawan..doakan aku semoga selamat menjawab soalan peperiksaan....

Thursday, March 19, 2009

I can't smile without you....




layan la .. kalau nak releks...

Tau Tak Kenapa...

Tau tak kenapa aku jadi mengantukk...
sebab dah larut malam...

jap - jap....
aku nak basuh kaki... ambik wudhuk...
tidur dulu... selamat malam adik-adikku.. makcik-makcik... kak long abang long....
kawan-kawan... rakan-rakan.. bertemu dialam mimpi....

teringat malam yang lepas...
layan lagu
i can't smile without you (Barry Manilow)

Wednesday, March 18, 2009

Kerinduan yang dasyat.....

rindu???

selalu orang salah anggap...

kalau aku cakap rindu je... masing-masing akan cakap... "ada awek .. memang camtu"... "angau"..



ohh tidak... buka sikit mata telinga otak...

rindu ni ada macam-macam perkara....



sekarang ini aku rindu zaman-zaman bersuka ria bersama kawan-kawan...

dah lama tak bercinta dan berrindu-rinduan bersama kawan-kawan...

kalau tak silap aku la..

beberapa tahun lepas je paling seronok.. sebab aku dapat sama-sama dengan kawan dalam semua peringkat...



Kawan-kawan....

aku masa tu aku tengah sibuk-sibuk kat opis ni...

ada la satu panggilan tipon... kawan dari kampung....

aku dijemput untuk sama-sama berkumpul di rumah apis gemuk (camtu nama untuk dikenal)..

kawan-kawan bekas SKDT ramai yang datang..

lalu hari minggu tu aku pergi la sana...

malam tu ramai datang.. termasuk abang-abang senior dan pakcik aku yang tak berapa kacak sangat tu.... sungguh seronok hari itu.. aku pula kasi peluang pada kawan-kawan untuk sembang.. aku pula ambik masa untuk perlahankan rentak aku... sebab nak tengok aksi kawan-kawan... macam-macam perangai... rindu zaman sekolah dulu...

saat balik sekolah agama .. balik sekolah kebangsaan.... 6 tahun pergi dan balik.... muka diorang je.. kali ini tidak lagi.. masing-masing sibuk dengan kerja ...

kenangan masa kat kedai tomyam tu..
apa ke nama kedai tu.. masa tu majlis berbuka puasa...
ini adalah pertama kali diadakan oleh jawatankuasa yang diketuai oleh olien a.k.a Wanita Ganas...
masa tu ramai sangat kawan-kawan.. meja panjang.. Mar Nor Ashikin atau Mar sanggup datang dengan suami dia... serta anak dia (1 bulan lepas tu baby dia meninggal dunia).. pertama kali aku tengok anak dia.. berapa lama tangguh nak tengok anak dia.. akhir sekali dapat juga aku dukung anak dia... kawan-kawan tak abis-abis mencerita kisah-kisah dulu.. perkembangan terbaru.. sempat gak Fairul dengan tunang dia (masa tu tunang lagi) Annisa.. kasi kad kahwin.. ramai yang tanya lepas ni sapa yang nak kawin... aku pandang kiri kanan... apsal semua orang pandang aku...
pertama kali aku tengok gelagat diorang.... perhatikan sorang-sorang... semua muka dah berubah... tak macam tingkatan 5 dulu... berubah segalanya.....

Bila pergi saja Klang... aku merenung jer jalan masuk depan hospital Klang tu...
terkenang kisah-kisah silam....
Pada tahun 2007 yang lepas... Majlis berbuka puasa telah diadakan di Muara Klang
ikan bakar tu.. seronok betul budak-budak kolej aku.....
tak dapat nak ingat la sapa yang datang... yang aku ingat masa tu... aku kena ambik sepupu aku kat Meru,Klang... Jauh kena ulang alik.... bengkok pinggang aku...
tapi nak buat macam mana... demi perjuangan seorang kawan dan sepupu.. aku redahi jua (sastera masa form 5).. ehhehe
Heri.. anak Pak Ali.. orang kuat masa tu... sibuk ke hulu hilir.. aku pun ada join gak.,,
masa tu Marina a.k.a Nina.. baru sahaja kahwin... dah tu pulak Salzian @ Cik Yan pun baru sahaja kahwin...
wah seronoknya.... semua kawan-kawan dah kawin... ada gak yang nak kawin...
bila ada soalan bila nak kawin.. semua orang tuding jari kat aku.... aku dulu??? weh wehh...
releks la.. lambat lagi siut... hahha... kawan-kawan punya pasal.. seronok la masa tu...

Bila pandang jer poster "MARI MEMBACA"... Apa la jadi kawan-kawan kat perpustakaan Negara...
Sorang-sorang dah kawin.. Helmi baru je dapat baby baru... syukur semua selamat...
Azrul?? baru kahwin... Wandy? tak tau la bila nak menambah.... Along?? Masih kacak seperti dulu.. hahahah.... teringat lagi masa zaman yang lampau... melepak kat Awan Besar.. Highway KESAS.... melantak makan sate kat sana.. masa tu semua bujang lagi..(aku masih bujang lagi)...
masa tu zila ada lagi... masa tu semua muda lagi.... aku pun baru masuk kerja... baru 20tahun...
sekarang ni tak tau la kalau ajak nak pergi ke tak diorg.. maklum la saya ni bujang lagi... hahaha...

Dunia aku sekarang berada di PEDAS,N.SEMBILAN
Mula-mula masuk aku rasa suasana agak berubah...
hampir 85% kehidupan aku berubah....
yang pastinya... aku rindu sangat-sangat..
rindu sangat di saat aku dan semua kawan-kawan menjulang piala bolasepak
Juara Zon Selatan tu... bangga gila.. seumur hidup aku jadi pemain bola sepak..
mesti kalah kat separuh akhir...
best gila.... semangat sungguh masa tu...
bila kita dapat juara lagi kawan-kawan... tolong.. tolong..
kembalikan zaman-zaman kesemua ini...
aku rindu.. tatkala aku menaip blog ni... mesti senyum-senyum itik la...

Sunday, March 15, 2009

Aku memang hebat tau

korang tak percaya...


tengok la.. leh lagi aku main bolasepak...


walaupun badan dah berat....

Yang pakai baju liverpool tu...

pemain paling kacak tu.. hahah