Saturday, February 14, 2009

Pergi dan balik hari

Hari ini adalah hari paling bahagia dan penat dalam hidup aku...
yang bahagianya...
lepas subuh aku tidur balik... dah tu terlajak sampai pukul 11.00 pagi..
aku tengok jam... aahhh...~!!!! lupa pula aku ada janji dengan Wak a.k.a SuperMultimedia...
yang seronoknya lagi.. apabila aku bangun tidur.. rasa macam pelik dalam diri ini...
opsss.... hari ini tak kerja.. patut la bahagianya hari ni.. kalau tak bangun pagi
bergegas pergi mandi ... gosok baju... lepas itu bersiap pergi kerja....
hari ini aku leh bangun sesuka aku .... sambil layan lagu-lagu mp3 (rujuk title dibawah)...
seronoknya...

Pukul 12.30.....

Aku masuk pejabat... sebab janji dengan Wak nak edit gambar...
punya lama pengarah minta baru hari ini aku nak edit gambar...
masuk-masuk jer.. aku tengok muka SuperMultimedia ni dah mula pening..
punya lama edit gambar.... baru 2 gambar jer siap....
aku punya gelak... macam yang dia cakap la.. wat editing ni kena ade mood yang baik.....
takpa la.. aku ada.. aku boleh tolong editkan gambar... mood tengah takde tu...
tapi buat-buat la ada mood... ada 3 gambar dah siap aku edit...
tengah-tengah buat kerja... aku rasa seperti kehidupan ini tidak lengkap...
akibat seronok tidur... sampai tak breakfast aku...
lapar sangat-sangat ni....
Wak sangat-sangat memahami,.. terus dia ajak pergi makan kat cendol madu...
kat tepi sungai tu... makan cendol pulut la kami....

Pukul 5.12 Petang

Aku sms Khairul a.k.a Atok Telekom... " salam.. Nak pinjam motor"....
" datang la umah .... aku tunggu".....

Pergi la umah khairul.. tengah serabut kepala otak.. aku ambik kunci motor....
start motor... sekali tu lupa la pulak nak ambik helmet...
sebenarnya aku nak pergi kajang.. Jumper Maszura.. antar gambar masa bertunang...
Pedas ke kajang tidak jauh... cuma dalam 70KM jer...
hehehhe... lenguh jugak naik motor... sempat sms kt Maszura..... "aku otw"..
dia reply benda yang sama "aku otw"
hahahha... pecut selaju-lajunya.... sampai dalam pukul 6.30ptg...
naik pening kepala otak aku... mana la pergi minah ni...
tetiba jer aku dengar lagu Bunkface"situasi"... Hp aku la... "ko kat mana?"
Maszura.." aku kat depan secret receipe...".... sebenarnya aku kat belakang dia...
Rajinnya dia borak dengan aku.. maklum la orang dah nak kawin... aku pun hangguk je ape yang dia citer... maklum la.. orang banjer aku makan.. (ambik hati)....
sesudah tu... aku pun beredar balik ke Pedas... Maszura sempat kasi aku makanan untuk bawak balik Pedas.. tau-tau jer aku ni buruk lantak... Terima Kasih...

Motor Honda Ex-5 Class... terus laju meninggalkan Bandar Kajang.....

*Semoga Mas bahagia ke akhir hayat.. aku doakan semua berjalan dengan lancar....

Siti Maszura Bt. Hassan
5 tahun Satu kelas
(Tingkatan 1 sampai Tingkatan 5)...
1997-2001

1 comment:

m.e l_0ve y.0u said...

wehhh pesal aku x tau pon mas tunang??? napa aku xtau???????!!!!!!!!!!!!! tunang ngan sapa weihhhhhhhhhhhh??????!!!!!